США пообіцяли підтримати Україну у разі військової агресії РФ

Читать на русском
Сполучені Штати не залишать Україну на самоті проти Росії та не допустять реалізації агресивних устремлінь Російської Федерації щодо України
Міністр оборони України Андрій ТаранМіноборони України

Під час телефонної розмови міністра оборони України Андрія Тарана з міністром оборони Сполучених Штатів Америки Ллойдом Остіном, що відбулася з ініціативи американської сторони, США пообіцяли підтримку Україні у разі ескалації агресії Росії.

Про це повідомляє Міністерство оборони України.

Так, генерал Остін висловив стурбованість останніми діями Росії й від імені США заявив, що в разі прямого збройного конфлікту Сполучені Штати не залишать Україну на самоті проти Росії та не допустять реалізації агресивних устремлінь Російської Федерації щодо України.

«Стратегічний діалог на рівні керівників оборонних відомств України та США не просто підтримується, він - динамічно розвивається. Американські партнери активно ініціюють контакти, висловлюють щиру стурбованість спробами Росії загострити ситуацію навколо України. Цей дзвінок американського колеги є яскравою демонстрацією проактивної позиції США в підтримці суверенітету і кроків з відновлення територіальної цілісності України», - зазначив Міністр оборони України.

Раніше повідомлялося про те, що в Кремлі нібито стурбовані «зростаючою напруженістю» на лінії розмежування з непідконтрольними Україні територіями Донбасу і заявляють про «ризики відновлення війни».

Нагадаємо, в Генштабі заявили, що на окупованих Росією територіях України знаходиться до 60 тисяч солдатів, а на російсько-українському кордоні зосереджені величезні сили російської армії.

Боєготовність Європейського командування армії США підвищена до максимально можливого рівня на тлі того, що російські війська стягуються до українських кордонів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: