У НАТО звинуватили Росію в загостренні ситуації на Донбасі

Читать на русском
У НАТО висловили стурбованість тим, що Росія порушила укладену в липні 2020 року угоду про припинення вогню
Ілюстративне фотоpromoteukraine.org

Північноатлантичний альянс висловив крайню стурбованість тим фактом, що Росія проводить стрімке нарощування угруповання своїх військ біля кордонів України. На думку НАТО, саме Москва несе відповідальність за загострення ситуації на Донбасі.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters з посиланням на заяву представника НАТО після зустрічі послів країн-членів військового блоку 1 квітня.

«Союзники поділилися своєю стурбованістю з приводу недавніх великомасштабних військових дій Росії на території та біля України», - зазначив він.

У НАТО також висловили стурбованість тим, що Росія порушила укладену в липні 2020 року угоду про припинення вогню, після чого ситуація різко загострилася, а на Донбасі загинуло відразу четверо українських військових.

«Дестабілізуючі дії Росії підривають зусилля з деескалації напруженості», - підкреслили в НАТО.

Раніше повідомлялося про те, що в Кремлі нібито стурбовані «зростаючою напруженістю» на лінії розмежування з непідконтрольними Україні територіями Донбасу і заявляють про «ризики відновлення війни».

Нагадаємо, в Генштабі заявили, що на окупованих Росією територіях України знаходиться до 60 тисяч солдатів, а на російсько-українському кордоні зосереджені величезні сили російської армії.

Боєготовність Європейського командування армії США підвищена до максимально можливого рівня на тлі того, що російські війська стягуються до українських кордонів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: