Пентагон висловив стурбованість ескалацією ситуації на Донбасі

Читать на русском
У Пентагоні безпосередньо звинуватили Росію в посиленні агресії, ескалації та дестабілізації ситуації на Донбасі
ПентагонDefense Express

Міністерство оборони США висловило стурбованість у зв'язку з порушенням режиму тиші на Донбасі та посиленням росіянами своїх військових угруповань біля українських кордонів.

Про це заявив представник Пентагону Джон Кірбі на брифінгу 31 березня.

«Північний вітер»: чи втрутиться Росія у конфлікт на ДонбасіВатажок самопроголошеної «Донецької народної республіки» Денис Пушилін заздалегідь відмовився від військової допомоги РФ.

«Ми стурбовані останньою ескалацією російської агресії на сході України, в тому числі порушенням режиму припинення вогню», - заявив він.

Також Кірбі безпосередньо звинуватив Росію в посиленні агресії, ескалації та дестабілізації ситуації на Донбасі. Також він додав, що американська сторона поінформована про доповідь українських військових щодо пересування російських військ у напрямку кордону з Україною.

LIVE: Pentagon Press Secretary John Kirby Holds Defense Department BriefingBloomberg Quicktake: Now

Раніше Головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак у Раді заявив, що на окупованих Росією територіях України перебуває до 60 тисяч солдатів, а на російсько-українському кордоні зосереджені величезні сили російської армії.

Нагадаємо, боєготовність Європейського командування армії США підвищена до максимально можливого рівня на тлі того, що російські війська стягуються до українських кордонів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: