Зеленський прокоментував нове загострення на Донбасі

Читать на русском
Загострення ситуації на Донбасі пов'язано з санкціями проти нардепа ОПЗЖ Віктора Медведчука. Однак Україна буде продовжувати спроби встановити перемир'я, заявив Зеленський.
president.gov.ua

Загострення ситуації на Донбасі пов'язано з санкціями проти нардепа ОПЗЖ Віктора Медведчука і його оточення, які впровадила Україна. Однак Україна і надалі буде намагатися домовитися про перемир'я в зоні ООС.

Про це заявив президент Володимир Зеленський сьогодні, 1 квітня.

Дев’ять смертей та 250 обстрілів: як минув березень в ООССкільки обстрілів було на Донбасі упродовж березня 2021 року ‒ дивіться на інфографіці Слово і діло.

Президент зазначив, що 20 загиблих і 57 поранених бійців ЗСУ з початку року - це ціна відстоювання незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України.

«Санкції проти Віктора Медведчука, наша голосна та тверда позиція щодо незалежності України та просування до миру й беззаперечна підтримка з боку західних партнерів дратують ворога, що вторгся на Донбас і окупував Крим. Це зрозуміло», - заявив Зеленський.

Він також висловився щодо нарощування присутності російських військ на кордоні з Україною.

«Гра м’язами у форматі військових навчань і можливі провокації вздовж кордону – це традиційна справа Росії. Таким чином вона намагається створювати атмосферу загрози та водночас – тиску під час переговорів щодо припинення вогню та щодо миру як нашої цінності», - підкреслив Зеленський.

Разом з тим, за його словами, Україна не залишає спроб домовитися про перемир'я «як про найшвидший тактичний крок». При цьому стратегією залишається - «обов’язково мир і повернення наших людей і територій».

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що Україна в ТКГ на засіданні 14 квітня підніме питання щодо перемир'я на Донбасі на Великдень.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: