КСУ збереться на спецзасідання через указ Зеленського щодо Тупицького

Читать на русском
Конституційний суд проведе спеціальне пленарне засідання 12 квітня через указ Зеленського про звільнення Тупицького і Касмініна. Скликає засідання Олександр Тупицький.
Ольга Совгиряфото facebook.com/olga.sovgiria

Конституційний суд України планує провести спеціальне пленарне засідання через два тижні, 12 квітня. Скликає засідання Олександр Тупицький.

Про це повідомила представник Верховної ради у Конституційному суді Ольга Совгиря в своєму Telegram в понеділок, 29 березня. Вона також оприлюднила відповідне розпорядження Тупицького про скликання спецзасідання КСУ.

У Конституційний суд не пустили Тупицького і КасмінінаПредставники держохорони не пустили 29 березня Олександра Тупицького і Олександра Касмініна у приміщення Конституційного суду.

У документі, зокрема, сказано, що на засіданні Конституційного суду 12 квітня буде розглянуто питання про звільнення суддів КСУ Олександра Тупицького і Олександра Касмініна у зв'язку з указом президента України Володимира Зеленського №124 від 27 березня.

Початок засідання о 12:00.

Нагадаємо, 27 березня президент Володимир Зеленський скасував указ про призначення Олександра Тупицького суддею Конституційного суду України, який підписував колишній президент Віктор Янукович 14 травня 2013 року.

Також глава держави скасував указ від 17 вересня 2013 року про призначення ще одного судді КСУ - Олександра Касмініна.

Пізніше Зеленський прокоментував своє рішення. На дії президента відреагували також і в «Слузі народу».

При цьому сам сайт КСУ вже три дні як не працює.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: