Зеленський прокоментував своє рішення щодо Тупицького

Читать на русском
Звільнення Олександра Тупицького і Олександра Касмініна з посад суддів КСУ - це результат аудиту указів Віктора Януковича.
president.gov.ua

Звільнення Олександра Тупицького і Олександра Касмініна з посад суддів КСУ – це результат аудиту указів Віктора Януковича. Звільнені судді можуть відправлятися на заслужений відпочинок.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський, передає пресслужба ОПУ в суботу, 27 березня.

НАЗК склало новий адмінпротокол щодо ТупицькогоНАЗК склало ще один адмінпротокол щодо відстороненого голови КСУ Олександра Тупицького. Цього разу протокол стосується конфлікту інтересів.

За словами Зеленського, укази 2013 року про призначення суддями Конституційного суду Олександра Тупицького і Олександра Касмініна скасовані за результатами аудиту указів експрезидента України Віктора Януковича, проведеного на виконання рішення РНБО.

«На минулому засіданні РНБО, серед іншого, було ухвалене рішення щодо аудиту всіх указів Президента Януковича. Сьогодні є перші результати. Мова про два укази Януковича – від 14 травня та 17 вересня 2013 року про призначення суддями Конституційного Суду України Тупицького Олександра Миколайовича та Касмініна Олександра Володимировича. Обидва ці укази мною скасовано. Вказані особи можуть відправлятися на заслужений відпочинок», – цитує Зеленського пресслужба.

Він також додав, що «якщо є тижні, коли не відбуваються засідання РНБО, це зовсім не означає, що особи, які протягом довгих років шкодили державним інтересам України, можуть розслабитись і спати спокійно».

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що президент Володимир Зеленський скасував указ про призначення Олександра Тупицького суддею Конституційного суду України, який підписував колишній президент Віктор Янукович 14 травня 2013 року.

Також глава держави скасував указ від 17 вересня 2013 року про призначення ще одного судді КСУ – Олександра Касмініна.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: