Кравчук відреагував на рішення Зеленського щодо Тупицького

Читать на русском
Кравчук звинуватив усіх, хто чинить опір звільненню Тупицького, у бажанні перешкодити Україні боротися з корупцією.
Конституційний суд УкраїниВідкрите джерело

Президент Володимир Зеленський мав повне право звільнити голову Конституційного Суду України Олександра Тупицького, скасувавши указ про його призначення.

Про це заявив перший президент України Леонід Кравчук в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Якби пан Тупицький був призначений до Конституційного суду якою-небудь виборчою комісією, обраний в якому-небудь окрузі або області, і президент указом його звільнив, то це було б порушення. Тупицький був призначений президентом Януковичем. Тоді ж не було питання, чому він призначений президентом. А коли указ скасував президент, це абсолютно нормально, це навіть в Конституції передбачено», — сказав він.

Також ексглава держави звинуватив усіх, хто чинить опір звільненню Тупицького, у бажанні перешкодити Україні боротися з корупцією.

«Коли президент Зеленський скасував указ Януковича, чомусь відразу питання постало на порядку денному інших політичних сил. Це ті сили, які хочуть зберегти КСУ, які заважають сьогодні, я відповідаю за свої слова, Україні боротися проти корупції, заважають Україні проводити реформи та будувати нову демократичну державу», — сказав він.

Нагадаємо, 27 березня президент Володимир Зеленський скасував указ про призначення Олександра Тупицького суддею Конституційного Суду України. Указ про призначення Тупицького підписував колишній президент України Віктор Янукович 14 травня 2013 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: