За що засуджено Стерненка: позиція суду та захисту

Читать на русском

Приморський суд Одеси 23 лютого засудив активіста Сергія Стерненка до 7 років і 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна у справі про викрадення й катування місцевого депутата Сергія Щербича. Крім того, активіста визнали винним у незаконному зберіганні зброї. Вирок Стерненко назвав політично мотивованим, а його захист має намір подати апеляцію. «Слово і діло» пропонує подивитись, за якими статтями звинуватили Стерненка, яку позицію мали сторони обвинувачення та захисту і яких висновків дійшов суд.

Вирок активісту Стерненку спричинив резонас у суспільстві та експерному середовищі. Ми розбиралися, яку позицію займали всі сторони процесу.
За що засуджено Стерненка: позиція суду та захистуСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Фабула кримінального провадження полягає в тому, що, за даними слідства, в квітні 2015 року Сергій Стерненко та Руслан Демчук нібито викрали депутата Комінтернівської районної ради Одеської області Сергія Щербича, щоб переконати відмовитися від мандата. За словами потерпілого, його утримували кілька годин, побили і відібрали 300 гривень.

Стерненка обвинувачували за трьома статтями Кримінального кодексу України: незаконне позбавлення волі (ст. 146 ККУ), незаконне поводження зі зброєю (ст. 263 ККУ) та розбій (ст. 187 ККУ).

Суд закрив епізод щодо викрадення, оскільки спливли терміни давності. Вирок базується на матеріалах щодо зброї та розбою.

Раніше юрист пояснив «Слово і діло», у чому суть рішення суду і чого очікувати від апеляції.

Також ми розповіли, що пишуть соцмережі про вирок Стерненку і протести на Банковій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: