Рік і десять місяців роботи ОПУ: як команда Зеленського виконує обіцянки

Читать на русском

«Слово і діло» продовжує стежити, як президент Володимир Зеленський і його команда виконують обіцянки. За рік і десять місяців роботи керівники Офісу президента України виконали 68 зобов'язань, провалили – 35, в процесі виконання зараз 64.

З 20 лютого до 20 березня керівники ОПУ дали 11 нових обіцянок, виконали – одну, не виконали – 2. Усі їхні обіцянки можна подивитися тут.

Єдина виконана обіцянка належить Ігорю Жовкві – офіційно запросити президента США Джо Байдена в Україну. На початку березня стало відомо, що Байдена запросили в Україну для участі в інавгураційному саміті Кримської платформи та відзначенні 30-ї річниці Незалежності України. Поки що невідомо, чи прийняв американський президент запрошення.

Одну обіцянку не виконав Андрій Смирнов: в жовтні 2019 року він обіцяв створити робочу групу з вирішення питань, пов'язаних з депортацією кримських татар. Але відтоді в ОПУ такої робочої групи не створили.

Кирило Тимошенко запевняв, що до березня 2021 року оновлять всі приймальні відділення, які не встигли зробити торік. На початку березня прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що відремонтовані 83 приймальних відділення, а завершити ремонт у всіх 210 планують в першому півріччі. Так що обіцянку Тимошенко не виконав.

Також Тимошенко дав обіцянки в 2021 році добудувати Дарницький міст в Києві і завершити ремонт дороги Краматорськ-Маріуполь, а до червня – ремонт дороги Дніпро-Одеса.

Жовква пообіцяв забезпечити проведення телефонної розмови між Зеленським і Байденом: «Безумовно, така розмова відбудеться. Я би не драматизував – не відраховував дні, хвилини і години. Вона буде, також, як і буде взаємний обмін візитами». Зазначимо, нещодавно в посольстві США заявили, що Байден обов'язково зателефонує президентові України, але пізніше.

Раніше ми писали про те, як президент Володимир Зеленський виконував обіцянки протягом останнього місяця.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: