Співробітники каналів Медведчука створюють новий канал

Читать на русском
Колишні співробітники ZIK, NewsOne і 112-Україна готують до запуску з квітня новий канал. Він створюється на базі регіонального львівського каналу Перший незалежний.
Фото: detector.media

Колишні співробітники ZIK, NewsOne і «112-Україна» готують до запуску з квітня новий канал. Він створюється на базі регіонального львівського каналу «Перший незалежний».

Про це пише «Детектор медіа».

За даними Єдиного державного реєстру, 24 лютого в каналу змінився власник: ним стало ТОВ «Медіахолдинг новини», створене 18 лютого ста працівниками каналів Медведчука.

Джерела видання надали макети реклами нового каналу за участю співробітників холдингу «Новини», канали якого припинили мовлення через санкції.

Засновник та керівник ТОВ «Тайм медіа» Роман Любицький, якому належав канал «Перший незалежний», у розмові з виданням не підтвердив і не спростував інформацію про створення нового інформаційного каналу. Однак він розповів, що більше року шукає покупців для свого каналу.

Санкції проти каналів Медведчука: захист інфопростору чи наступ на свободу словаУ своїй колонці політичний експерт Слово і діло Валентин Гладких робить спробу подолати пропагандистські штампи.

«Я зараз не можу надати коментар – я довгий час не спілкувався з довіреною особою, яка шукає покупця для цього каналу, і мені потрібен час для перевірки інформації», – повідомив Любицький, який був директором телеканалу ZIK до переходу його у власність Тараса Козака.

Джерела «Детектора медіа» підтвердили інформацію про створення нового каналу на основі «Першого незалежного» і повідомили, що керувати його запуском буде телепродюсер Олексій Семенов, який раніше був продюсером «112-Україна» (2013-2014), NewsOne (2015-2017), «Прямого каналу» (2017-2019), а потім очолив медіахолдинг «Новини», який створив Тарас Козак.

Нагадаємо, 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів в дію рішення РНБО про санкції проти телеканалів NewsOne, ZIK та «112-Україна», а також їх власника – народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака (якого називають «правою рукою» Віктора Медведчука).

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: