Новий канал журналістів Медведчука відрізали від ефіру через годину після старту

Читать на русском
Працівники та власники телеканалу звинуватили у відключенні СБУ, в РНБО заявили, що влада не має до цього ніякого відношення
Ефір «Першого незалежного»Скриншот

Новий телеканал «Перший незалежний», на якому зібралися колективи закритих раніше телеканалів нардепа Тараса Козака 112 Україна, ZIK і NewsOne, відрізали від ефіру через годину після початку мовлення.

Про це йдеться в заяві телеканалу.

«Телеканал «Перший незалежний» був відключений від мовлення під тиском влади через годину після початку ефіру. Телекомунікаційні та кабельні провайдери, а також супутникові оператори отримали вимогу від СБУ не надавати ніяких послуг телеканалу, попри чинні договори та угоди», - сказано в повідомленні.

В ефірі каналу на YouTube на екрані висить напис «Трансляцію «Першого незалежного» заблокували на супутниках».

Секретар Ради Національної безпеки та оборони Олексій Данилов під час брифінгу заявив, що закриття телеканалу - це не справа його відомства.

«Якщо телеканал новий або старий буде працювати на користь іноземної держави, він терміново буде потрапляти під санкції апарату РНБО. Це питання ми не розглядали. Ми до цього не маємо ніякого відношення», - зазначив він.

Нагадаємо, 26 лютого о 18:00 в супутниковому та онлайн-ефірі телеканалу «Перший незалежний», купленого представниками медіагрупи Тараса Козака, почалося мовлення в новому форматі.

До цього стало відомо, що колишні співробітники ZIK, NewsOne і «112-Україна» готують до запуску з квітня новий канал. Він створюється на базі регіонального львівського каналу «Перший незалежний».

Нагадаємо, 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів в дію рішення РНБО про санкції проти телеканалів NewsOne, ZIK і «112-Україна», а також їхнього власника - народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака (якого називають «правою рукою» Віктора Медведчука).

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: