Під держдачею Зеленського в Конча-Заспі почалася акція на підтримку Стерненка – трансляція

Читать на русском
Організатори мітингу вимагають від Зеленського звільнити Стерненка та інших ув'язнених активістів і ветеранів війни на Донбасі
Протести під резиденцією Зеленського24 канал

Під державною резиденцією президента України Володимира Зеленського проходить акція протесту на підтримку одеського активіста Сергія Стерненка, засудженого на сім років позбавлення волі, а також фігуранта справи Шеремета - Андрія Антоненка.

Під резиденцією зібралося кілька сотень людей, вони запалили фаєри та розтягнули банери. В цілому, на місці події спокійно, порядок забезпечують заздалегідь стягнуті правоохоронці - незадовго до початку мітингу по шосе в бік Конча-Заспи пройшла колона автозаків і машина «швидкої допомоги».

За що засуджено Стерненка: позиція суду та захистуВирок активісту Стерненку спричинив резонас у суспільстві та експерному середовищі. Ми розбиралися, яку позицію займали всі сторони процесу.

Організатори мітингу вимагають від Зеленського звільнити Стерненка та інших ув'язнених активістів і ветеранів війни на Донбасі. Також мітингувальники висловили обурення тим, що президент проігнорував вимоги, озвучені під час акції 27 лютого і заявили, що будуть проводити такі акції на постійній основі.

🔴 LIVE | Протест за Стерненко біля дачі Зеленського24 Канал

23 лютого Приморський районний суд Одеси виніс вирок активісту, екслідеру одеського "Правого сектора" Сергію Стерненку. Його засудили до 7 років і 3 місяців позбавлення волі у справі про викрадення людини та постановили конфіскувати половину майна. Зараз Стерненко перебуває в Одеському СІЗО.

5 березня Стерненко подав апеляційну скаргу до Одеського апеляційного суду на рішення суду першої інстанції, яким він був засуджений до 7 років і 3 місяців в'язниці у справі про викрадення людини.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: