Стерненко подав апеляцію на вирок суду

Читать на русском

Активіст Сергій Стерненко 5 березня подав апеляцію на рішення Приморського райсуду Одеси. Скарга зупиняє набрання вироком чинності про арешт Стерненка на 7 років.
Фото Слово і діло

Одеський активіст Сергій Стерненко подав апеляційну скаргу до Одеського апеляційного суду на рішення суду першої інстанції, яким він був засуджений до 7 років і 3 місяців в'язниці у справі про викрадення людини.

Про це повідомляється в його Telegram-каналі у п'ятницю, 5 березня.

«Стерненко вже подав апеляцію! Вона, серед іншого, зупиняє набрання вироком чинності (ст. 400 КПК). Вимагаємо негайного звільнення з-під варти», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що паралельно адвокати Сергія працюють над своїми апеляційними скаргами.

Сам Стерненко назвав вирок проти нього абсурдним і незаконним.

«Він є інструментом політичної розправи і тиском проти всіх громадян, які з 2014 року ведуть боротьбу проти російських окупантів і їх посібників, а також проти тих, хто сміливо не мовчить про порушення прав людини», - написав активіст.

Він додав, що цей вирок йому винесли «російські окупанти».

«Суддя-комуніст Попревич не здійснив судовий розгляд повністю, його висновки не відповідають фактичним обставинам справи, істотно порушив КПК, а також неправильно застосував норми КК», - написав Стерненко.

Нагадаємо, 23 лютого Приморський районний суд Одеси виніс вирок активістові, екс-лідеру одеського «Правого сектору» Сергію Стерненку. Його засудили до 7 років і 3 місяців позбавлення волі у справі про викрадення людини і постановили конфіскувати половину майна. Стерненко відправили до одеського СІЗО.

У Києві 27 лютого пройшла акція на підтримку Стерненка. Інцидентів не зафіксовано.

«Слово і діло» докладно розбиралося, за якими статтями звинувачується Стерненко, яку позицію зайняли сторони звинувачення, і захисту і до яких висновків дійшов суд.

А юрист пояснив, чого можна очікувати від апеляції на рішення суду щодо Стерненка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: