Порушень на мітингу на підтримку Стерненко не зафіксовано – поліція

Читать на русском
Охорону громадської безпеки та порядок під час мітингу забезпечували співробітники поліції діалогу, Національної гвардії та Державної служби з надзвичайних ситуацій
Ілюстративне фотоnpu.gov.ua

Під час протестів в центрі Києва на підтримку засудженого на сім років активіста Сергія Стерненка порушень зафіксовано не було.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Києва.

Відзначаються злагоджені та професійні дії поліції. На цей час київські поліцейські продовжують забезпечувати правопорядок на вулицях Києва, йдеться в повідомленні.

Охорону громадської безпеки та порядок забезпечували співробітники поліції, в тому числі поліції діалогу, Національної гвардії та Державної служби з надзвичайних ситуацій.

За що засуджено Стерненка: позиція суду та захистуВирок активісту Стерненку спричинив резонас у суспільстві та експерному середовищі. Ми розбиралися, яку позицію займали всі сторони процесу.

Нагадаємо, сьогодні в Києві під будівлею Офісу президента опівдні розпочалася акція на підтримку Сергія Стерненка, якого засудили на 7 років. Після збору і виступів окремих активістів на Банковій, учасники сформували колону і вирушили до Генеральної прокуратури. Під час руху колони по Києву учасники палили фаєри. По приходу під будівлю ГПУ протестувальники оголосили свої вимоги та закидали будівлю фаєрами. Зіткнень з поліцією не було.

23 лютого Приморський районний суд Одеси виніс вирок активістові, екслідеру одеського «Правого сектора» Сергію Стерненку. Його засудили до 7 років і 3 місяців позбавлення волі у справі про викрадення людини та постановили конфіскувати половину майна. Зараз Стерненко знаходиться в одеському СІЗО.

«Слово і діло» докладно розбиралася, за якими статтями звинувачується Стерненко, яку позицію зайняли звинувачення та захист і до яких висновків дійшов суд.

А юрист пояснив, чого можна очікувати від апеляції на рішення суду по Стерненку.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: