Мітинг на підтримку Стерненка: невідомий розпилив сльозогінний газ в метро

Читать на русском
Невідомий розпилив сльозогінний газ на платформі станції метро в момент, коли там перебували прихильники Стерненка, що поверталися з акції протесту
Станція метро КловськаВікіпедія

У Києві на станції метро «Кловська» невідомий розпилив сльозогінний газ. На платформі в цей момент знаходилися люди, які поверталися з акції на підтримку засудженого Сергія Стерненка.

Про це повідомляє «Сегодня».

Підсумком розпилення газу став масовий кашель і сльози, серйозно постраждалих від газу не було. За інформацією очевидців, газ розпорошив невідомий чоловік з бородою. Пошуками цієї людини вже зайнялися правоохоронці.

За що засуджено Стерненка: позиція суду та захистуВирок активісту Стерненку спричинив резонас у суспільстві та експерному середовищі. Ми розбиралися, яку позицію займали всі сторони процесу.

Нагадаємо, сьогодні в Києві під будівлею Офісу президента опівдні розпочалася акція на підтримку Сергія Стерненка, якого засудили на 7 років. Станом на 14:00 в мітингу беруть участь вже кілька сотень людей.

Після збору і виступів окремих активістів на Банковій учасники сформували колону і вирушили до Генеральної прокуратури. Під час руху колони по Києву учасники палили фаєри. По приходу під будівлю ГПУ протестувальники оголосили свої вимоги та закидали будівлю фаєрами. Зіткнень з поліцією не було.

23 лютого Приморський районний суд Одеси виніс вирок активістові, екслідеру одеського «Правого сектора» Сергію Стерненку. Його засудили до 7 років і 3 місяців позбавлення волі у справі про викрадення людини та постановили конфіскувати половину майна. Зараз Стерненко знаходиться в одеському СІЗО.

«Слово і діло» докладно розбиралася, за якими статтями звинувачується Стерненко, яку позицію зайняли звинувачення та захист і до яких висновків дійшов суд.

А юрист пояснив, чого можна очікувати від апеляції на рішення суду по Стерненку.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: