У Зеленського ініціюють механізм перегляду справ проти ветеранів та активістів

Читать на русском
Механізм перегляду кримінальних справ проти ветеранів та активістів має стати відповіддю на суспільний запит, який виник в Україні останнім часом
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

В Офісі президента України запропонували розробити механізм перевірки та перегляду резонансних кримінальних справ проти ветеранів та громадських діячів, які боролися з агресією РФ. Передбачається, що деякі з цих людей могли стати жертвами недосконалості судової системи та свавілля чиновників, судів та правоохоронних органів.

Про це повідомляє пресслужба ОПУ.

Механізм, вказується в повідомленні, повинен стати відповіддю на суспільний запит. В ОПУ не виключили того, що багато хто з засуджених або тих, по кому зараз ведуться кримінальні виробництва, виявилися не в змозі захиститися від тиску, піддалися «несправедливому застосуванню законів мирного часу до оцінки подій, які сталися в умовах збройної агресії Росії».

«Необхідно законним чином забезпечити перевірку юридичної чистоти всіх рішень, які тоді приймалися, всіх обставин відповідних справ і того, чому люди піддалися несправедливому переслідуванню або не отримали належного захисту від держави», - відзначили в ОПУ.

За що засуджено Стерненка: позиція суду та захистуВирок активісту Стерненку спричинив резонас у суспільстві та експерному середовищі. Ми розбиралися, яку позицію займали всі сторони процесу.

Вивчатися також будуть всі відкриті з 2014 року кримінальні виробництва за фактами нападів на громадських діячів, які не завершені встановленням усіх винних.

«Уже відбулася перша нарада на майданчику Офісу глави держави під головуванням керівника Офісу президента Андрія Єрмака, в якому взяли участь представники правоохоронних органів та депутатського корпусу, Міністерства у справах ветеранів і уповноважена Верховної Ради з прав людини», - повідомили в ОПУ.

23 лютого Приморський районний суд Одеси виніс вирок активістові, екслідеру одеського «Правого сектора» Сергію Стерненку. Його засудили до 7 років і 3 місяців позбавлення волі у справі про викрадення людини та постановили конфіскувати половину майна. Зараз Стерненко знаходиться в одеському СІЗО.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: