Євросоюз відреагував на вирок активістові Стерненку

Читать на русском
Представництво Євросоюзу в Україні зажадало належного судового розгляду справи активіста Сергія Стерненка.

Представництво Євросоюзу в Україні зажадало належного судового розгляду справи активіста Сергія Стерненка.

Про це заявили в відомстві у відповідь на запит Радіо Свобода у четвер, 4 березня.

«Ми очікуємо, що українська влада забезпечить належний процес на наступних етапах судового розгляду. Ми наголошуємо на необхідності впровадження реформи верховенства права, зокрема судової системи, що забезпечить незалежність і об'єктивність й, таким чином, поліпшить довіру українців до судових рішень», - заявили в представництві ЄС.

Нагадаємо, що раніше біля Офісу президента відбулася акція на підтримку Сергія Стерненка, засудженого на 7 років. Після акції біля Офісу президента активісти вирушили до будівлі Офісу прокурора і зажадали звільнити Стерненка, а також провести судову реформу. Аналогічні акції на підтримку Стерненка відбулися в Одесі, Запоріжжі та Харкові.

23 лютого Приморський районний суд Одеси виніс вирок активістові, екслідеру одеського «Правого сектора» Сергію Стерненку. Його засудили до 7 років і 3 місяців позбавлення волі у справі про викрадення людини та постановили конфіскувати половину майна. Зараз Стерненко знаходиться в одеському СІЗО.

«Слово і діло» докладно розбиралася, за якими статтями звинувачується Стерненко, яку позицію зайняла сторона звинувачення і захисту і до яких висновків дійшов суд.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: