Шкарлета затвердили на посаді міністра освіти

Читать на русском
ВР на засіданні у четвер, 17 грудня, підтримала призначення Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти і науки України.
mon.gov.ua

Верховна рада на засіданні в четвер, 17 грудня, підтримала призначення Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти і науки України.

За призначення Шкарлета очільником МОН проголосували 226 нардепів.

Після цього новопризначений міністр склав присягу з трибуни Ради. При цьому в залі групи нардепів скандували «Ганьба».

Кадрові зміни у владі: з чим пов’язані урядові ротаціїЕксперт вважає, що кадрові перестановки пов’язані із намаганням влади підвищити рівень довіри, а також домовленостями між політичними групами на тлі голосування за бюджет.

Відзначимо, комітет Верховної ради з питань освіти, науки та інновацій не підтримав кандидатуру Шкарлета на посаду міністра освіти і науки України. Засідання відбулося напередодні, 16 грудня.

Всього голосували 11 осіб. Шкарлета підтримали тільки 5. Таким чином, профільний комітет рекомендував парламенту ухвалити рішення щодо призначенню Шкарлета на планарному засіданні.

Нагадаємо, Кабмін призначив Сергія Шкарлета тимчасово виконуючим обов'язки міністра освіти і науки у червні 2020 року. При тому, що тоді профільний комітет ВР також не підтримав його кандидатуру.

Пізніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Шкарлет призначений на випробувальний термін.

Сьогодні, 17 грудня, Верховна рада проголосувала за призначення Романа Лещенка міністром аграрної політики і продовольства України.

У той же час парламент не зміг призначити Юрія Вітренка на посаду першого віцепрем'єр-міністра - міністра енергетики. Кандидатуру Вітренка підтримали всього 186 нардепів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: