«Кнопкодавів» у Раді хочуть тимчасово відсторонювати від роботи – нардеп

Читать на русском
У Верховній раді депутати хочуть внести зміни до закону і відсторонювати кнопкодавів від роботи на кілька тижнів.
rada.gov.ua

У парламенті розглядають новий варіант боротьби з «кнопкодавством». Депутати хочуть внести зміни до закону і відсторонювати «кнопкодавів» від роботи на кілька тижнів.

Про це повідомив народний депутат від фракції «Голос» Ярослав Железняк за підсумками наради голів фракцій у спікера ВР Дмитра Разумкова у понеділок, 25 січня.

Рік президентства: чи поборов Зеленський «кнопкодавство»За час президентства Володимир Зеленський ініціював низку заходів, що покращили дисципліну нардепів, вважає експерт.

За його словами, на нараді Разумков озвучив наступні кроки для боротьби з неперсональним голосуванням серед нардепів.

«Усі вільні слоти (зазвичай це гальорка) відключені. Всі картки депутатів прив'язуються до конкретного місця розміщення депутатів. У залі встановлять додаткові 4 камери. Власником відео з залу стає Рада, а не УДО. Є пропозиція внести зміни в закон і усувати кнопкодавів на кілька тижнів. Активно розбираємося з мінімальними внесками перейти на систему «Рада-4»», - написав Железняк.

При цьому нардеп уточнив, що всі фракції і групи підтримали озвучені пропозиції.

Нагадаємо, 17 грудня Рада 226 голосами призначила Сергія Шкарлета міністром освіти і науки. До цього він виконував обов'язки глави МОН.

У фракції «Голос» заявили, що під час голосування за Шкарлета зафіксували «кнопкодавство».

Пізніше нардеп від «Голосу» Інна Совсун повідомила, що за її заявою Офіс генерального прокурора почав кримінальну справу за фактом «кнопкодавства» під час голосування за Шкарлета на посаду міністра.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: