У Зеленського анонсували жорсткі рішення напередодні засідання РНБО

Читать на русском
На засіданні РНБО 19 лютого мають намір усунути загрози нацбезпеки, вирішення яких відкладалося довгий час, заявили в ОПУ.
Фото: Charles Platiau / POOL / EPA

Засідання Ради національної безпеки і оборони 19 лютого необхідно для прийняття рішень, спрямованих на усунення загроз національній безпеці держави.

Про це повідомила пресслужба Офісу президента в суботу, 13 лютого.

Санкції проти Козака та каналів: чи законне рішення РНБОНаслідки запровадження санкцій ми спостерігатимемо в судах, а також невдовзі дізнаємось, якою буде відповідь з боку Росії.

Як відомо, президент Володимир Зеленський доручив секретарю РНБО Олексію Данілову почати підготовку засідання, яке має відбутися у п'ятницю, 19 лютого, на Банковій. Частину питань розглянуть в закритому режимі.

«Загрози національній безпеці держави, які мають бути усунуті, вимагають обов’язкових жорстких рішень у межах, що визначені Конституцією України та чинним законодавством», - йдеться в повідомленні.

В ОПУ відзначили, що до 2019 року необхідні для захисту національної безпеки рішення відкладалися через політичні мотиви. У президента підкреслюють, що ці загрози стали свого роду «мінами сповільненої дії».

«Рішення, які ухвалюються в результаті колегіальної роботи Ради національної безпеки і оборони, цілковито відповідають інтересам України на цьому етапі розвитку нашої держави», - додали у Зеленського.

Нагадаємо, 12 лютого президент доручив секретарю Ради національної безпеки і оборони почати підготовку засідання РНБО.

2 лютого президент Володимир Зеленський ввів в дію рішення РНБО про санкції проти телеканалів NewsOne, ZIK та «112 Україна», а також їх власника - народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака (якого називають «правою рукою» Віктора Медведчука).

Телеканали припинили своє мовлення. У РНБО заявили, що скасувати блокування каналів неможливо.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: