У РНБО розповіли про масову кібератаку на українців

Читать на русском
Під час атаки на популярному хостингу створили вебсторінку, яка імітувала сайт Міністерства охорони здоров'я України.

У РНБО заявили про масову кібератаку на українських користувачів у кінці січня. Зловмисники зіграли на ажіотажі навколо вакцинації від коронавірусу та отримували доступ до комп'ютерів своїх жертв.

Про це в п'ятницю, 12 лютого, повідомляє пресслужба РНБО.

Як змінювалося місце України в світових рейтингах в 2015-2020 рокахУкраїна в 2020 році вперше була представлена в Європейському рейтингу відкритості даних і посіла 17 місце.

Під час атаки на популярному хостингу створили вебсторінку, яка імітувала сайт Міністерства охорони здоров'я України. Вона була зареєстрована на декількох доменах, які імітували офіційний moz.gov.ua.

На фейковій сторінці була розміщена інформація про нібито початок із 25 січня обов'язкової вакцинації від COVID-19. Користувачам було запропоновано завантажити файл із подробицями. Як з'ясувалося, у документ хакери вбудували шкідливий код (макрос), який під час відкриття запускав скрипт, що забезпечує віддалене управління зараженим комп'ютером.

Національний координаційний центр кібербезпеки спільно з CSIRT-NBU і CERT-UA заблокував фішингові домени - moz-gov-ua.com, moz-govua.com і mozgovua.com.

Раніше Данілов анонсував санкції РНБО проти низки народних депутатів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: