Данілов анонсував санкції РНБО проти низки народних депутатів

Читать на русском
Найближчим часом Рада національної безпеки та оборони запровадить нові санкції за антиукраїнську діяльність, які торкнуться як юридичних, так і фізичних осіб, зокрема, низки народних депутатів України.
Фото: Укрінформ

Найближчим часом Рада національної безпеки та оборони запровадить нові санкції за антиукраїнську діяльність, які торкнуться як юридичних, так і фізичних осіб, зокрема, низки народних депутатів України.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера».

Санкції проти каналів Медведчука: захист інфопростору чи наступ на свободу словаУ своїй колонці політичний експерт Слово і діло Валентин Гладких робить спробу подолати пропагандистські штампи.

«Найближчим часом санкції будуть продовжувати вводитись проти певної категорії осіб і фізичних, і юридичних. Більше того, я можу з упевненістю сказати, що там буде низка депутатів, які засідають сьогодні у Верховній Раді. У нас більш ніж достатньо аргументів, щоб це впровадити», - зазначив секретар РНБО.

Він підкреслив, що якщо хтось вважає, що запровадження санкцій РНБО - це одноразова акція, то він «глибоко помиляється».

Данілов також повідомив, що Служба безпеки України проводить розслідування у рамках кримінальної справи проти народного депутату від ОПЗЖ Тараса Козака.

«Справа перебуває в СБУ. Згідно з нашим законодавством саме Служба безпеки України веде ці кримінальні справи», - заявив Данілов, додавши, що з 2017 року загалом під санкціями перебувають 1228 громадян України.

Крім того, Данілов підкреслив, що останнє рішення РНБО (про запровадження санкцій проти нардепа Козака та трьох проросійських телеканалів – ред.) ґрунтується на конкретних доказах, які збирались протягом 8 місяців.

«З кожним днем ми отримували все більше і більше інформації в який спосіб відбувається фінансування, в який спосіб відбувається просування російських наративів», - підкреслив секретар.

Він також додав, що рішення РНБО про санкції проти Козака було «абсолютно законним та вчасним».

«Коли ми зробили аналіз що відбувається на цих каналах, на що вони впливають і чим вони займаються - це був суцільний жах. Повірте, в Апараті РНБО достатньо фактів для того, щоб стверджувати що це рішення є абсолютно законним, більше того воно є абсолютно вчасним. Далі цього терпіти не можна було, це дуже небезпечно для країни», - резюмував Данілов.

Нагадаємо, 2 лютого РНБО запровадила санкції проти «правої руки» Медведчука Тараса Козака. Тепер йому заборонено користуватися своїми активами та розпоряджатися власним майном.

Крім самого Козака, під санкції РНБО потрапили й деякі пов'язані з ним юридичні особи, які займаються трансляцією або ретрансляцією телеканалів «ZiK», «NewsOne» і «112 Україна».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: