СБУ підтвердила санкції проти літаків, якими Медведчук і Козак літали в РФ

Читать на русском
Україна впровадила санкції щодо літаків, якими Віктор Медведчук і Тарас Козак літали в Росію. Санкції затверджені з ініціативи СБУ.
фото РБК-Україна

Україна за ініціативи СБУ запровадила санкції проти двох авіакомпаній, які здійснювали польоти в аеропорти країни-агресора Росії.

Про це повідомили у пресцентрі СБУ в середу, 3 лютого.

Санкції проти каналів Медведчука: як розвивалися події з 2018 року і до сьогодніЯк розвивалася ситуація з телеканалами 112 Україна, NewsOne і Zik з 2018 року і до введення санкцій Зеленським.

«З ініціативи СБУ до молдавської авіакомпанії JET4U S.R.L. і португальської JET4U LDA застосовані санкції за польоти в Росію і на тимчасово окуповані території України з порушенням законодавства», - йдеться в повідомленні.

У відомстві перерахували, що означають дані санкції.

«На підставі виявлених порушень Служба безпеки рекомендувала РНБО застосувати до зазначених компаній такі санкції як: зупинення виконання фінансових та економічних зобов’язань, повне припинення транзиту ресурсів, польотів і перевезень територією України, блокування активів», - уточнили в СБУ.

Санкції мають діяти до закінчення терміну окупації Криму або до набрання законної сили рішенням Європейського суду з прав людини за позовом України до Росії про відшкодування збитків у зв’язку з анексією півострова, підсумували у Службі безпеки.

Нагадаємо, напередодні в ЗМІ з'явилася інформація, що на літаки нардепів від «ОПЗЖ» Віктора Медведчука і Тараса Козака, якими вони літали в Росію, наклали санкції.

Як відомо, 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів в дію рішення РНБО про санкції проти нардепа від «ОПЗЖ» Тараса Козака, якого називають «правою рукою» Віктора Медведчука.

Санкції поширюються і на кілька телеканалів - «112 Україна», NewsOne і Zik. Вони вже припинили своє ефірне мовлення.

Відзначимо, раніше Зеленський вважав, що не має повноважень закривати телеканали.

«Слово і діло» зібрало дані Державної служби фінмоніторингу. Відомство веде роботу з протидії відмивання доходів, фінансування тероризму та розповсюдження зброї масового знищення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: