Зеленський прокоментував блокування каналів Медведчука

Читать на русском

Зеленський прокоментував запровадження санкцій проти телеканалів ZiK, NewsOne та 112-Україна.
Фото - ОПУ.

Президент Володимир Зеленський пояснив, що Україна підтримує свободу слова, але не тоді, коли пропаганда фінансується країною-агресором. Так він прокоментував запровадження санкцій проти телеканалів «ZiK», «NewsOne» та «112-Україна».

«Санкції — складне рішення. Україна рішуче підтримує свободу слова. А не пропаганду, яка фінансується країною-агресором, і яка підриває Україну на шляху до ЄС та євроатлантичної інтеграції», — написав глава держави.

Також голова Служби безпеки України Іван Баканов назвав рішення РНБО щодо запровадження санкцій проти телеканалів послідовним кроком української влади у боротьбі з російською гібридною агресією:

«Проти України ведеться гібридна війна, зокрема, й на інформаційному полі. Ми маємо системно їй протидіяти, аби захистити інтереси держави. Запровадження санкцій – іще один важливий та послідовний крок для цього».

Володимир ЗеленськийПрезидент України
Зеленський запевнив, що не буде закривати телеканалиСказано 10 вересня 2019 р.Статус обіцянки: Не виконано

Нагадаємо, 2 лютого РНБО запровадила санкції проти «правої руки» Медведчука Тараса Козака. Відтепер йому заборонено користуватися своїми активами та розпоряджатися власним майном.

Окрім самого Козака, під санкції потрапили і деякі пов’язані із ним юридичні особи, які пов’язані із трансляцію чи ретрансляцією телеканалів «ZiK», NewsOne та «112 Україна».

Як ми писали, вчора телеканали «ZiK», «NewsOne» та «112-Україна» припинили трансляцію на телебаченні.

Також «Слово і діло» зібрало для вас дані Державної служби фінмоніторингу, яка веде роботу з протидії відмиванню доходів, фінансуванню тероризму та розповсюдженню зброї масового знищення. За 2020 рік Держфінмоніторинг направив до правоохоронних органів більше тисячі матеріалів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: