Санкції проти Козака є боротьбою із чужорідною пропагандою – Подоляк

Читать на русском
Запровадження санкцій проти народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака,  а також проти низки підконтрольних йому телеканалів, є не зазіханням на свободу слова, а боротьбою із чужорідною пропагандою.
Фото з відкритих джерел

Запровадження санкцій проти народного депутата від «ОПЗЖ» Тараса Козака, а також проти низки підконтрольних йому телеканалів, є не зазіханням на свободу слова, а боротьбою із «чужорідною пропагандою».

Про це заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк в коментарі «Українській правді».

«Дані телеканали («ZiK», «NewsOne, «112-Україна» - ред.) досить активно і часто відкрито використовуються як інструменти чужої іноземної пропаганди в Україні. Вони, на жаль, відверто вже не працюють так, як це повинно бути зі звичайними телевізійними мовниками. Тим більше є досить вагомі докази щодо дивних шляхів фінансування даної пропаганди», - зазначив радник Єрмака.

Він додав, що вартою уваги залишається і «надзвичайно каламутна історія» з переходу власності на компанії, за якими закріплені відповідні ліцензії.

«Зрозуміло, санкції щодо телеканалів пана Медведчука - це зовсім не про медіа і не про свободу слова. Це тільки про ефективну протидію фейкам і чужорідній пропаганді. Це про те, що не робилося протягом усіх минулих років, коли даний медійний пузир тільки розростався. Коли при мовчазному потуранні, а іноді і за активного сприяння минулих влад, коли цей пропагандистський пул сформувався, зміцнів і став активно «вбивати» наші цінності», - резюмував Подоляк.

Нагадаємо, 2 лютого РНБО запровадила санкції проти «правої руки» Медведчука Тараса Козака. Відтепер йому заборонено користуватися своїми активами та розпоряджатися власним майном.

Окрім самого Козака, під санкції РНБО потрапили і деякі пов’язані із ним юридичні особи, які пов’язані із трансляцію чи ретрансляцією телеканалів «ZiK», «NewsOne» та «112 Україна».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: