Ткаченко відреагував на запровадження санкцій проти трьох телеканалів

Читать на русском
Санкції проти Медведчука. Олександр Ткаченко відреагував на введення санкцій проти трьох телеканалів  - ZiK, NewsOne та 112-Україна.
Фото з відкритих джерел.

Міністр культури України Олександр Ткаченко відреагував на запровадження санкцій проти трьох телеканалів, мова йде про «ZiK», «NewsOne» та «112-Україна».

«Це по суті іноземна пропагандистська машина, яка була сформована в Україні і опосередковано профінансована Москвою, де про свободу слова вже давно не йдеться, а окремі журналісти стали солдатами Кремля», - написав він у Telegram-каналі.

Фінансовий моніторинг: скільки підозрілих операцій виявили в 2020 роціДержфінмоніторинг в 2020 році направив правоохоронцям понад тисячу матеріалів, які пов'язані з сумнівними фінансовими операціями на суму понад 76 млрд грн.

Також міністр зазначив, що телеканали заблокували «через масові порушення журналістських стандартів, фейки і маніпуляції».

Нагадаємо, 2 лютого РНБО запровадила санкції проти «правої руки» Медведчука Тараса Козака. Відтепер йому заборонено користуватися своїми активами та розпоряджатися власним майном.

Окрім самого Козака, під санкції потрапили і деякі пов’язані із ним юридичні особи, які пов’язані із трансляцію чи ретрансляцією телеканалів «ZiK», NewsOne та «112 Україна».

Як ми писали, вчора телеканали «ZiK», «NewsOne» та «112-Україна» припинили трансляцію на телебаченні.

Також «Слово і діло» зібрало для вас дані Державної служби фінмоніторингу, яка веде роботу з протидії відмиванню доходів, фінансуванню тероризму та розповсюдженню зброї масового знищення. За 2020 рік Держфінмоніторинг направив до правоохоронних органів більше тисячі матеріалів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: