«Слуга народу» збере фракцію через санкції проти каналів Медведчука

Читать на русском
Депутати Слуги народу обговорять на засіданні фракції питання блокування телеканалів 112-Україна, ZIK і NewsOne. Наразі у депутатів немає позиції щодо введення санкцій.
Фото з відкритих джерел

«Слуги народу» обговорять на засіданні фракції питання блокування телеканалів «112-Україна», «ZIK» і «NewsOne». Наразі у депутатів немає позиції щодо запровадження санкцій.

Про це розповів керівник фракції Давид Арахамія, пише «Інтерфакс-Україна».

«Вчора ввечері відбулася подія, яка, дійсно, дуже резонансна. І не було ще обговорення. Необхідно скликати фракцію і спільно (обговорити – ред.)», – розповів він.

Фінансовий моніторинг: скільки підозрілих операцій виявили в 2020 роціДержфінмоніторинг в 2020 році направив правоохоронцям понад тисячу матеріалів, які пов'язані з сумнівними фінансовими операціями на суму понад 76 млрд грн.

Нагадаємо, вчора телеканали «ZiK», «NewsOne» та «112-Україна» припинили трансляцію на телебаченні.

Президент Володимир Зеленський підписав указ про введення санкцій проти нардепа з фракції «Опозиційна платформа – За життя» Тараса Козака, а також восьми компаній, які є засновниками телеканалів «112-Україна», «ZIK» і «NewsOne». Відтепер Козаку заборонено користуватися своїми активами та розпоряджатися власним майном.

Крім телеканалів, за інформацією ЗМІ, санкції наклали на літаки нардепів ОПЗЖ Віктора Медведчука та Тараса Козака, якими вони літали до Росії.

Зазначимо, що раніше Зеленський вважав, що не має повноважень закривати телеканали.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: