Німецька опозиція вимагає зупинити добудову «Північного потоку-2»

Читать на русском
Представники німецької опозиції закликають федеральний уряд ФРН переглянути позицію щодо необхідності добудови російського газопроводу Північний потік-2.
Фото з відкритих джерел

Представники німецької опозиції закликають федеральний уряд ФРН переглянути позицію щодо необхідності добудови російського газопроводу «Північний потік-2».

Про це повідомляє DW.

Північний потік-2: які країни за чи проти будівництва газопроводуСША, Україна та ще 7 європейських держав не підтримують будівництво газопроводу, тоді як РФ, Німеччина та 10 країн регіону виступають за його зведення.

Відповідна заява від німецьких опозиціонерів пролунала після розгону в Росії акцій протесту в підтримку опозиціонера Олексія Навального.

Так, з вимогою зупинити будівництво «Північного потоку-2» виступив співголова партії «зелених» Роберт Хабек.

«Це газопровід Путіна і його не слід добудовувати», - заявив він, додавши, що проект газопроводу «вже давно розколює Європу».

Крім того, лідер німецьких «зелених» вказав на поліцейське насильство під час акцій протесту по всій Росії 23 і 31 січня.

Крім того, Хабек закликав перевірити можливість посилення санкцій відносно російського керівництва.

За його словами, Німеччина і Європа повинні виступити з твердої і ясної позицією щодо політики Кремля, але вони не можуть цього робити до тих пір, поки продовжують будувати «Північний потік-2», оскільки цей «проект підтримує режим», який б'є кийками протестувальників.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що німецька компанія Bilfinger SE відмовилася від участі в проєкті будівництва російського газопроводу «Північний потік-2» через загрозу санкцій з боку США.

Пізніше посол України в Німеччині Андрій Мельник заявив, що завершення будівництво газопроводу «Північний потік-2» може негативно вплинути на політичний імідж Німеччини у світі та призвести до втрати довіри до цієї країни на міжнародній арені.

Також ми писали, що будівництво російського газопроводу «Північний потік-2», яке призупинили в кінці 2019 року, відновилося в грудні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: