Німецька компанія відмовилася від участі в будівництві «Північного потоку-2»

Читать на русском
Компанія Bilfinger SE є зареєстрованим в Мангеймі постачальником промислових послуг, афільованим із SDAX, з річним оборотом в 4,3 млрд євро у 2019 році.

Німецький Bilfinger SE відмовився від участі в проєкті будівництва російського газопроводу «Північний потік-2». Кампанія вийшла з проєкту через загрозу санкцій США.

Про це повідомляє видання Bild.

Компанія Bilfinger SE є зареєстрованим в Мангеймі постачальником промислових послуг, афільованим із SDAX, з річним оборотом в 4,3 млрд євро у 2019 році.

Bilfinger підписала кілька контрактів з Nord Stream 2 AG. У тому числі «на розробку, постачання та введення в експлуатацію АСУ ТП і систем безпеки при експлуатації трубопроводу». Обсяг замовлення: 15 млн євро.

Північний потік-2: які країни за чи проти будівництва газопроводуСША, Україна та ще 7 європейських держав не підтримують будівництво газопроводу, тоді як РФ, Німеччина та 10 країн регіону виступають за його зведення.

Крім того, Bilfinger підписав з росіянами контракт на «проєктування, постачання, монтаж і введення в експлуатацію теплоелектростанції, що працює на резервному природному газі, потужністю 90 МВт + 30 МВт» в німецьку точку виходу трубопроводу в Любміні.

Сьогодні вже діють санкції проти російської компанії КВТ-РУС, яка за останні кілька тижнів проклала майже три кілометри трубопроводу «Північний потік-2» біля берегів землі Мекленбург-Передня Померанія.

За останні кілька днів три європейські компанії дистанціювалися від «Північного потоку-2» - кожна через погрози санкцій США. Відмовилися швейцарська страхова група Zurich Insurance норвезька DNV-GL та данська консалтингова компанія з охорони навколишнього середовища Ramboll.

Нагадаємо, Сполучені Штати планують повністю зупинити проєкт будівництва російського газопроводу «Північний потік-2». Для цього США будуть продовжувати вводити санкції проти пов'язаних з будівництвом газопроводу компаній.

Також ми писали, що будівництво російського газопроводу «Північний потік-2», яке призупинили в кінці 2019 року, відновилося в грудні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: