У Німеччині пропонують оголосити мораторій на добудову «Північного потоку-2»

Читать на русском
Голова Вільної демократичної партії Німеччини Крістіан Лінднер закликав владу країни оголосити тимчасовий мораторій на добудову російського газопроводу Північний потік-2.
Фото з відкритих джерел

Голова Вільної демократичної партії Німеччини Крістіан Лінднер закликав владу країни оголосити тимчасовий мораторій на добудову російського газопроводу «Північний потік-2».

Відповідну заяву він зробив під час інтерв’ю виданню Der Spiegel, яке цитує Deutsche Welle.

Північний потік-2: які країни за чи проти будівництва газопроводуСША, Україна та ще 7 європейських держав не підтримують будівництво газопроводу, тоді як РФ, Німеччина та 10 країн регіону виступають за його зведення.

«Доки в Росії порушуються основні людські та громадянські права, ми не можемо вести з нею справи, як зазвичай. Це стосується й таких інфраструктурних проектів, як «Північний потік – 2». Зараз потрібно не принципово відмовлятися від цього проекту, а оголосити мораторій», - зазначив він.

За словами Лінднера, продовження будівництва газопроводу має бути тісно пов'язане з інтересами партнерів у Євросоюзі і в Україні. У зв'язку з цим політик вказав на можливість створення механізму безпеки.

«Якщо Москва перекриє Україні газовий кран, то це повинно автоматично мати наслідки для поставок газу по «Північному потоку – 2». Це виключить спроби одностороннього шантажу з боку Москви, водночас ми збережемо важливе співробітництво у сфері енергетики», - пояснив лідер вільних демократів.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що німецька компанія Bilfinger SE відмовилася від участі в проєкті будівництва російського газопроводу «Північний потік-2» через загрозу санкцій з боку США.

Пізніше посол України в Німеччині Андрій Мельник заявив, що завершення будівництво газопроводу «Північний потік-2» може негативно вплинути на політичний імідж Німеччини у світі та призвести до втрати довіри до цієї країни на міжнародній арені.

Також ми писали, що будівництво російського газопроводу «Північний потік-2», яке призупинили в кінці 2019 року, відновилося в грудні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: