«Північний потік-2» негативно вплине на імідж Німеччини у світі – український посол

Читать на русском
Завершення будівництво газопроводу Північний потік-2 може негативно вплинути на політичний імідж Німеччини у світі та призвести до втрати довіри до цієї країни на міжнародній арені.
Фото з відкритих джерел

Завершення будівництво газопроводу «Північний потік-2» може негативно вплинути на політичний імідж Німеччини у світі та призвести до втрати довіри до цієї країни на міжнародній арені.

Про це заявив посол України в Німеччині Андрій Мельник у Twitter.

Північний потік-2: які країни за чи проти будівництва газопроводуСША, Україна та ще 7 європейських держав не підтримують будівництво газопроводу, тоді як РФ, Німеччина та 10 країн регіону виступають за його зведення.

Дипломат розповів, що він дав інтерв‘ю німецькому журналу Focus, в якому піддав різкій критиці плани завершити будівництво російського газопроводу «Північний потік-2».

«Це призведе до геополітичної втрати довіри до Німеччини з непоправними наслідками для майбутнього Європи. Залишиться гіркий післясмак і на довгі роки отруїть атмосферу», - сказав Мельник.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що німецька компанія Bilfinger SE відмовилася від участі в проєкті будівництва російського газопроводу «Північний потік-2» через загрозу санкцій з боку США.

Як відомо, Сполучені Штати планують повністю зупинити проєкт будівництва російського газопроводу «Північний потік-2». Для цього США планують продовжувати вводити санкції проти пов'язаних з будівництвом газопроводу компаній.

Також ми писали, що будівництво російського газопроводу «Північний потік-2», яке призупинили в кінці 2019 року, відновилося в грудні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: