В Європарламенті планують зупинити будівництво «Північного потоку-2»

Читать на русском
Депутати Європейського парламенту планують ухвалити резолюцію про припинення будівництва газопроводу Північний потік-2 через арешт російського опозиціонера Олексія Навального.
Фото з відкритих джерел

Депутати Європейського парламенту планують ухвалити резолюцію про припинення будівництва газопроводу «Північний потік-2» через арешт російського опозиціонера Олексія Навального.

Про це повідомляє Spiegel.

Північний потік-2: які країни за чи проти будівництва газопроводуСША, Україна та ще 7 європейських держав не підтримують будівництво газопроводу, тоді як РФ, Німеччина та 10 країн регіону виступають за його зведення.

Зазначається, що до редакції потрапив проєкт резолюції, згідно з якою, ЄС повинен негайно зупинити завершення будівництва газопроводу через Балтійське море. Документ вже отримав підтримку груп консерваторів, соціал-демократів, лібералів і зелених.

Окрім заморожування будівництва «Північного потоку-2», депутати закликають запровадити санкції проти фізичних і юридичних осіб, які «брали участь у прийнятті рішення про арешт і ув'язнення Олексія Навального», а також несуть відповідальність за цькування членів опозиції.

До переліку цих осіб входить низка російських олігархів, членів найближчого оточення президента Путіна і пропагандистів.

«Ми також повинні поговорити про енергетичну проблему. Це найпотужніший інструмент, який у нас є. І тому проєкт «Північний потік-2» - це один із способів чинення подальшого тиску. Одних закликів до Росії недостатньо», - заявив лідер парламентської групи Європейської народної партії, член баварського Християнсько-соціального союзу Манфред Вебер.

Окрім того, депутати Європарламенту мають намір заморозити активи причетних до затримання Навального громадян РФ на території ЄС і обмежити їм свободу пересування.

«Європейський Союз більше не повинен бути бажаним місцем для російських багатств неясного походження», - йдеться в документі.

Планується, що голосування за резолюцію відбудеться вже у четвер, 21 січня.

Нагадаємо, російський опозиціонер Олексій Навальний прилетів до московського аеропорту «Шереметьєво» з Берліна 17 січня. Одразу після приземлення його затримали на прикордонному контролі.

Проти політика порушили справу про розкрадання, йому загрожує до 10 років в'язниці. Раніше сам опозиціонер заявляв, що вважає своє затримання в Москві неможливим.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: