США пояснили посилення санкцій проти «Північного потоку-2»

Читать на русском
Запровадження нових санкцій проти російського газопроводу Північного потоку-2 з боку США було викликане необхідністю протидіяти тиску з боку Росії на Західну Європу.
Ілюстративне фото з відкритих джерел

Запровадження нових санкцій проти російського газопроводу «Північного потоку-2» з боку США було викликане необхідністю протидіяти тиску з боку Росії на Західну Європу.

Про йдеться в заяві посольства США в Україні.

Північний потік-2: які країни за чи проти будівництва газопроводуСША, Україна та ще 7 європейських держав не підтримують будівництво газопроводу, тоді як РФ, Німеччина та 10 країн регіону виступають за його зведення.

У ній зазначається, що завершення газопроводу «Північний потік-2» дозволить Росії постачати газ в Європу в обхід України.

На думку США, це позбавить Україну «життєво важливих доходів» та зробить її вразливішою для подальшої агресії з боку Росії.

«При цьому Росія використовувала б природні ресурси як інструмент політичного тиску і згубного впливу на Західну Європу. Сьогоднішнє оголошення санкцій демонструє, що США не бояться притягувати до відповідальності тих, хто продовжує допомагати цьому інструменту російського примусу», - підкреслили дипломати.

Вони також додали, що США продовжать працювати з союзниками для створення в Європі надійної та диверсифікованої мережі енергопостачання, яка б не підривала колективну безпеку.

Нагадаємо, Сполучені Штати планують повністю зупинити проєкт будівництва російського газопроводу «Північний потік-2». Для цього США продовжуватимуть запроваджувати санкції проти пов’язаних із будівництвом газопроводу компаній.

Також ми писали, що будівництво російського газопроводу «Північній потік-2», яке призупинили наприкінці 2019 року, відновилося у грудні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: