Парламент планує збільшити штрафи для кнопкодавів

Читать на русском
ВР після нового року збільшить штрафи за неперсональне голосування. Також встановлять додаткові камери у залі, щоб депутати на кнопкодавили.
Фото з відкритих джерел.

Спікер Верховної ради Дмитро Разумков під час п'ятничного засідання повідомив, що нардепи після нового року планують збільшити штрафи за неперсональне голосування.

«Спільна позиція всіх депутатських фракцій та груп розробити зміни до закону, більш жорстку відповідальність за неперсональне голосування. Також всі фракції звернулися до мене з проханням встановити додаткові камери у залі, наприклад у ложах», - сказав голова парламенту.

Крім того, за словами Разумкова будуть відключені від системи для голосування «Рада» у залі ті місця, які не закріплені за депутатами. Він також попросив парламентаріїв знаходиться лише на своїх робочих місцях.

Нагадаємо, у січні цього року набрав чинності закон, згідно з яким за кнопкодавство нардепам загрожує штраф у розмірі 51-85 тисяч гривень.

Раніше Офіс генпрокурора відмовив у відкритті кримінального провадження проти нардепа-кнопкодава з депутатської групи «Довіра» Андрія Іванчука. Причиною, за словами генпрокурора, стало порушення правил подання заяви.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: