Дружина нардепа Дубневича хоче поділити спільне майно

Читать на русском
Дружина чинного члена українського парламенту подала позов до львівського суду, в якому просить про поділ спільного майна.
Ярослав Дубневич

Дружина народного депутата Ярослава Дубневича Наталія подала позов, в якому просить поділити їхнє спільне майно.

Відповідний позов вона подала до Личаківського районного суду міста Львова, повідомляє «Слово і діло».

Як ідеться у позові, між нею та нардепом Дубневичем не досягнуто згоди про порядок поділу спільного майна. Тому вона подала позов про поділ спільного майна подружжя. За інформацією журналіста «Слово і діло», йдеться про близько 100 земельних ділянок та понад 40 об'єктів нерухомості, які наразі заарештовані у межах справи Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Засідання призначене на 14:00 25 січня.

Таким чином, у разі поділу майна подружжя Дубневичів арешт з нерухомості, яка дістанеться дружині депутата, скасують. Воно не підлягатиме конфіскації, якщо політика визнають винним.

Раніше Вищий антикорупційний суд скасував арешт готівки нардепа Дубневича, а саме 119 тисяч доларів та 102 тисяч євро. Підставою для скасування стало рішення Печерського райсуду Києва у цивільній справі за позовом зятя Дубневича до нардепа. Детективи НАБУ та прокурори САП звернулися до суду з клопотанням про повторний арешт майна.

Як відомо, слідство стосовно 8 підозрюваних у цій справі завершили ще у квітні 2019 року. Водночас стосовно нардепа Дубневича, якому детективи НАБУ та прокурори САП відводять роль організатора заволодіння коштами, розслідування завершили у квітні 2020 року.

Нагадаємо, на думку слідства, нардеп Дубневич є організатором схеми привласнення 93,2 мільйона гривень філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ УЗ при поставці товарів за завищеними цінами в 2015-2017 роках. За даними детективів, будучи головою комітету Верховної ради з питань транспорту, він нібито організував і створив умови для закупівлі елементів колії за рахунок коштів підприємства УЗ в порушення законної процедури, за завищеними цінами. Замість переговорної процедури закупівлі, як вважає слідство, нардеп організував проведення процедур відкритих торгів із залученням підконтрольних підприємств – ТОВ «Арго» та ТОВ «Корпорація КРТ», що спричинило завдання збитків на суму 93,28 млн грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: