НАБУ завершило розслідування «справи Дубневича»

Читать на русском
Детективи НАБУ завершили розслідування фактів заволодіння 93,28 мільйона гривень ПАТ Укрзалізниця.

Детективи НАБУ завершили розслідування фактів заволодіння 93,28 млн грн ПАТ «Укрзалізниця».

Як пише «Слово і Діло», з посиланням на прес-службу НАБУ, у травні восьми підозрюваним відкрито матеріали слідства для ознайомлення перед складанням обвинувального акта та скеруванням його до суду.

Як встановило слідство, підозрювані впродовж грудня 2015–березня 2017 рр. організували закупівлю ПАТ «Укрзалізниця» стрілочної продукції за завищеними цінами із залученням підконтрольних підприємств-посередників й у такий спосіб заволоділи коштами Філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця» в сумі близько 93,28 млн грн.

Розслідування наведених фактів детективи Національного бюро розпочали у червні 2017 року за власними напрацюваннями.

В січні 2019 семи особам повідомили про підозру. Згодом, у лютому, затримали та повідомили про підозру ще одному учаснику корупційної схеми — колишньому заступнику керівника Філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця».

Водночас детективи вважають, що до вчинення злочину можуть бути причетні й інші особи, в тому числі народні депутати. Розслідування за цими фактами виділили в окреме кримінальне провадження, яке й досі триває. Стосовно одного з народних депутатів, який, за даними слідства, є організатором корупційної схеми, підготовлено та скеровано до органів прокуратури проект подання на зняття недоторканності та притягнення до кримінальної відповідальності.

Також стало відомо, що Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) встановило, що двоє нардепів Верховної ради України - Дмитро Святаш і Ярослав Дубневич - реалізуючи свої депутатські повноваження, діяли у власних інтересах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: