Дубневичу відмовили в оскарженні дозволу Ради на його арешт

Читать на русском
Верховний суд відмовив адвокату члена українського парламенту в позові до Верховної ради про визнання незаконними дозволів.
Ярослав Дубневичфото: 1news

Верховний суд відмовив народному депутату Ярославу Дубневичу в оскарженні надання Верховною радою дозволів на його затримання, арешт та притягнення до відповідальності у межах кримінального провадження про організацію депутатом заволодіння понад 93 млн грн філії ПАТ «Укрзалізниця».

Про це журналісту «Слово і діло» повідомив адвокат політика Станіслав Пелюх.

«Верховний суд відмовив нам у позові до Верховної ради України про оскарження дозволів на затримання, арешт та притягнення до відповідальності», – сказав Пелюх.

На його думку, рішення Касаційного адміністративного суду є необґрунтованим і колегія суддів мала всі підстави для задоволення позову. Адвокат Пелюх також додав, що вони ухвалять рішення про оскарження відмови ВС до Великої палати ВС за результатами ознайомлення з повним рішенням суду.

Ярослав ДубневичНародний депутат України

Раніше Дубневич подав позов про визнання незаконними рішення парламенту на його арешт, затримання та притягнення до відповідальності.

Як відомо, колишній генеральний прокурор Руслан Рябошапка у межах справи Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури просив парламент дозволити органам слідства вручити підозру Дубневичу, затримати його та взяти під варту, якщо таке рішення ухвалить Вищий антикорупційний суд.

31 жовтня 2019 року Рада підтримала всі три подання генпрокурора стосовно Дубневича. Пізніше нардепу вручили підозру, а суд взяв його під варту із альтернативою 90 млн грн застави. Ці гроші за нього внесли і він вийшов із СІЗО під обов'язки. Слідство в справі Дубневича завершили.

Нагадаємо, на думку слідства, нардеп Дубневич, імовірно, є організатором схеми привласнення 93,2 мільйонів гривень філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ УЗ під час постачання товарів за завищеними цінами в 2015-2017 роках. За даними детективів, як голова комітету Верховної ради з питань транспорту, він нібито організував і створив умови для закупівлі елементів колії за рахунок коштів підприємства УЗ з порушенням законної процедури, за завищеними цінами. Замість переговорної процедури закупівлі, як вважає слідство, нардеп організував проведення процедур відкритих торгів із залученням підконтрольних підприємств – ТОВ «Арго» та ТОВ «Корпорація КРТ», що спричинило завдання збитків на суму 93,28 млн грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: