Дубневич оскаржує дозволи Ради на його арешт та затримання

Читать на русском
Чинний член українського парламенту подав адміністративний позов до Верховної ради, в якому просить скасувати рішення стосовно нього.
Ярослав Дубневич

Народний депутат Ярослав Дубневич оскаржує надання Верховною радою дозволів на його затримання, арешт та притягнення до відповідальності у межах кримінального провадження про організацію депутатом заволодіння понад 93 млн грн філії ПАТ «Укрзалізниця».

Такий позов він подав до Касаційного адміністративного суду, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується в судовому рішенні, Дубневич у своєму позові просив суд визнати протиправним та скасувати рішення Верховної ради про надання дозволу на притягнення його до кримінальної відповідальності, арешт та затримання. Вказану заяву суд прийняв до розгляду.

У Верховному суді журналісту «Слово і діло» повідомили, що засідання за позовом Дубневича мало відбутися сьогодні, 26 жовтня, але його перенесли на 16 листопада.

Як відомо, колишній генеральний прокурор Руслан Рябошапка у межах справи Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури просив парламент дозволити органам слідства вручити підозру Дубневичу, затримати його та взяти під варту, якщо таке рішення ухвалить Вищий антикорупційний суд.

31 жовтня 2019 року Рада підтримала всі три подання генпрокурора стосовно Дубневича. Пізніше нардепу вручили підозру, а суд взяв його під варту із альтернативою 90 млн грн застави. Ці гроші за нього внесли і він вийшов із СІЗО під обов'язки. Слідство в справі Дубневича завершили.

Нагадаємо, на думку слідства, нардеп Дубневич, імовірно, є організатором схеми привласнення 93,2 мільйона гривень філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ УЗ при поставці товарів за завищеними цінами в 2015-2017 роках. За даними детективів, будучи головою комітету Верховної ради з питань транспорту, він нібито організував і створив умови для закупівлі елементів колії за рахунок коштів підприємства УЗ з порушенням законної процедури, за завищеними цінами. Замість переговорної процедури закупівлі, як вважає слідство, нардеп організував проведення процедур відкритих торгів із залученням підконтрольних підприємств – ТОВ «Арго» та ТОВ «Корпорація КРТ», що спричинило нанесення збитків на суму 93,28 млн грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: