Рада розгляне в 2021 році два законопроєкти щодо КСУ — Разумков

Читать на русском
У 2021 році парламентська робоча група з врегулювання конституційної кризи напрацює два законопроєкти, які б регулювали діяльність Конституційного Суду.
Фото з відкритих джерел

У 2021 році парламентська робоча група з врегулювання конституційної кризи напрацює два законопроєкти, які б регулювали діяльність Конституційного Суду.

Про це заявив спікер Верховної ради Дмитро Разумков в інтерв’ю на телеканалі «Прямий».

«Питання, ймовірніше, полягатиме в тому, що треба буде мати закон про регламент роботи Конституційного Суду. Верховна Рада також працює за регламентом. Це - закон, його не варто порушувати. Це нормально і правильно» - зазначив Разумков.

Він також додав, що парламент повинен змінити механізм ухвалення рішень Конституційним Судом.

«Далі паралельно є законопроєкт в Комітеті правової політики, на мій погляд, абсолютно правильний, я сподіваюся, він буде підтриманий колегами. Це законопроєкт авторства Совгирі Ольги Володимирівни, багато народних депутатів під ним підписалися, - він робить так, що рішення КСУ можуть ухвалюватися двома третинами голосів суддів» - зазначив Разумков.

Він пояснив, що це «баланс», оскільки Рада також ухвалює зміни до Конституції при наявності двох третин голосів.

Нагадаємо, в жовтні КСУ визнав незаконною кримінальну відповідальність за брехню в деклараціях. Також він позбавив НАЗК низки повноважень.

Пізніше у Верховній раді створили робочу групу, яка повинна розробити законопроекти для відновлення електронного декларування та діяльності Конституційного суду.

«Слово і діло» також дізнавалося думку експерта, як рішення КСУ по недостовірного декларування вплине на антикорупційну систему.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: