ВАКС призначив до розгляду справу організатора завдання збитків УЗ

Читать на русском
Антикорупційний суд провів підготовче засідання у справі збитків державного підприємства і призначив її до розгляду.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду кримінальне провадження за обвинуваченням Анатолія Савича в організації справи «Вог Аеро Джету» про 92 млн грн збитків філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця».

Таке рішення 4 грудня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

На підготовчому засіданні адвокат Савіча подав шість скарг на дії детективів та прокурорів під час досудового розслідування, проте колегія суддів відмовила в їх задоволенні. Також судді відмовили адвокату обвинуваченого у поверненні обвинувального акту прокурору. Засідання призначили на 10 грудня 16:00.

Раніше ВАКС вирішив заочно судити організатора справи «Вог Аеро Джету». За версією слідства, у Савича на початку лютого 2016 року з'явився умисел на отримання неправомірної вигоди для «Вог Аеро Джети» за рахунок філії «Центру забезпечення виробництва» УЗ. Також організатор брав управлінські рішення з фінансово-господарської діяльності «Вог Аеро Джет» представляв інтереси фірми в безпосередніх відносинах із посадовцями замовників, зокрема державних підприємств «Укрзалізничпостач» і ЦЗВ УЗ. Зазначена особа мала міцні товарисько-ділові відносини, за допомогою яких забезпечила перемогу «Вог Аеро Джет» у конкурсних торгах із закупівлі дизельного палива й подальше підвищення ціни на нього шляхом укладення додаткових угод до договору поставки.

Нагадаємо, НАБУ і САП оголосили Савича в розшук. Крім того, НАБУ виділило щодо нього матеріали в окреме провадження. Пізніше суд заочно взяв Савича під варту, а також дозволив заочне слідство стосовно нього.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: