ВАКС вирішив заочно судити організатора справи про збитки УЗ

Читать на русском
Розшукуваного організатора справи про нанесення збитків державній компанії будуть судити заочно в антикорупційному суді.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд задовольнив клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про заочне засудження Анатолія Савича, якого органи правопорядку підозрюють в організації нанесення понад 92 млн грн збитків філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця».

Таке рішення 7 жовтня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, НАБУ і САП оголосили Савича в розшук. Крім того, НАБУ виділило щодо нього матеріали в окреме провадження. Пізніше суд заочно взяв Савича під варту, а також дозволив заочне слідство стосовно нього.

Тому після направлення обвинувального акту стосовно організатора справи прокурор САП подав клопотання про заочне засудження обвинуваченого. В обґрунтування клопотання він зазначив, що слідством вжито всіх необхідних та передбачених КПК України заходів для оголошення Савича у міжнародний розшук. За даними Інтерполу Словенії, обвинувачений перебував у готелях їхньої країни, а потім – зник. Наразі Савич перебуває в міжнародному розшуку.

Вивчивши клопотання, судді його задовольнили і судитимуть обвинуваченого заочно.

Нагадаємо, за версією слідства, у Савича на початку лютого 2016 року з'явився умисел на отримання неправомірної вигоди для «Вог Аеро Джети» за рахунок філії «Центру забезпечення виробництва» УЗ. Також організатор брав управлінські рішення з фінансово-господарської діяльності «Вог Аеро Джет» представляв інтереси фірми в безпосередніх відносинах із посадовцями замовників, зокрема державних підприємств «Укрзалізничпостач» і ЦЗВ УЗ. Зазначена особа мала міцні товарисько-ділові відносини, за допомогою яких забезпечила перемогу «Вог Аеро Джет» у конкурсних торгах із закупівлі дизельного палива й подальше підвищення ціни на нього шляхом укладення додаткових угод до договору поставки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: