ВАКС заочно заарештував організатора справи «Вог Аеро Джету»

Читать на русском
Апеляційна палата задовольнила скаргу прокурора на відмову суду заочно заарештувати організатора справи.
Анатолій Савичскріншот з сайту МВС

Апеляційна палата заочно взяла під варту колишнього заступника директора мережі АЗС WOG Анатолія Савича, якого НАБУ і САП розшукують за підозрою в організації нанесення збитків філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця».

Таке рішення 9 грудня ухвалила колегія суддів палати Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і Діло».

Детектив НАБУ і прокурор САП просили взяти Савича заочно під варту, оскільки він ухиляється від слідства за кордоном і наразі перебуває у міжнародному розшуку. Вивчивши клопотання, суддя відмовила у його задоволенні. Вона встановила, що Інтерполу до своїх обліків вніс синє оповіщення щодо Савича з метою встановлення його місце перебування. Інтерпол також повідомив, що відносно цього підозрюваного немає запиту для оголошення міжнародного розшуку по лінії Інтерполу з метою арешту і видачі. Разом із тим, витяг з ЄРДР у справі не містить позначки про оголошення Савича в міжнародний розшук. Водночас, за словами прокурора САП, таку позначку в ЄРДР і не вносять.

Не погодившись з таким рішенням, САП подала апеляцію. Вивчивши її, судді скаргу задовольнили і взяли заочно під варту Савича.

Як відомо, за версією слідства, у Савича на початку лютого 2016 року з'явився умисел на отримання неправомірної вигоди для «Вог Аеро Джет» за рахунок філії «Центру забезпечення виробництва» УЗ. Також організатор брав управлінські рішення з фінансово-господарської діяльності «Вог Аеро Джет» представляв інтереси фірми в безпосередніх відносинах із посадовцями замовників, зокрема державних підприємств «Укрзалізничпостач» і ЦЗВ УЗ. Зазначена особа мала міцні товарисько-ділові відносини, за допомогою яких забезпечила перемогу «Вог Аеро Джет» у конкурсних торгах із закупівлі дизельного палива й подальше підвищення ціни на нього шляхом укладення додаткових угод до договору поставки.

Нагадаємо, НАБУ і САП оголосили Савича в розшук. Пізніше, НАБУ виділило щодо нього матеріали в окреме провадження. Також САП скерувала до суду справу «Вог Аеро Джету».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: