НАБУ завершило розслідувати справу про хабар експосадовиці ДМС

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку ухвалили рішення про завершення досудового розслідування у справі про хабар колишній посадовиці ДМС.
Діна Пімахова

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування справи за підозрою колишньої першої заступниці голови Державної міграційної служби Діни Пімахової у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

«Прокурорами САП та детективами НАБ ухвалене рішення про завершення досудового розслідування, яке здійснювали детективи НАБУ, у справі стосовно колишньої першої заступниці голови ДМС, підозрюваної у проханні надати та одержанні неправомірної вигоди», – інформують у прокуратурі.

Як стверджують у САП, Пімаховій та її захисникам відкрито доступ до матеріалів розслідування.

Як відомо, спочатку суд відпустив Пімахову під домашній арешт. Пізніше суд його продовжував. Однак максимальний термін перебування під домашнім арештом, згідно українського Кримінального процесуального кодексу, становить шість місяців. Після його закінчення прокурор САП подав клопотання про зміну запобіжного заходу з нічного домашнього арешту на особисте зобов'язання. Суд клопотання задовольнив.

У зв'язку з наближенням дати завершення дії обов'язків прокурор САП подав клопотання про їх продовження. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив і продовжив такі обов'язки Пімахової: прибувати за кожною вимогою; повідомляти про зміну свого місця роботи; утримуватися від спілкуватися зі свідками та здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, Пімаховій повідомили про підозру у проханні надати і одержанні 1800 доларів неправомірної вигоди за надання громадянину В'єтнаму посвідки на проживання в Україні. Також, за версією слідства, вона прохала про 30000 доларів неправомірної вигоди за набуття громадянином Ірану українського громадянства протягом 4-5 місяців за нібито територіальним походженням. Раніше журналіст «Слово і Діло» дізнався деталі її справи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: