НАБУ поновило слідство у справі ексдиректора департаменту КМДА

Читать на русском
Адвокат колишнього керівника одного з департаментів столичної влади намагався оскаржити постанову детектива про зупинку слідства, оскільки його вже поновили.

Національне антикорупційне бюро поновило розслідування кримінального провадження за підозрою колишнього директора столичного комунального підприємства «Спецжитлофонд» Костянтина Федотова у зловживанні службовим становищем.

Таке рішення детектив виніс 24 листопада, вказується в рішенні Вищого антикорупційного суду від 1 грудня, повідомляє «Слово і діло».

Адвокат Федотова спробував оскаржити зупинку розслідування, що зробили з метою виконання у кримінальному провадженні процесуальних дій у межах міжнародного співробітництва. Водночас, на думку захисника, процесуальні дії в межах міжнародного співробітництва на момент винесення постанови про зупинення не проводились.

Своєю чергою детектив НАБУ повідомив, що слідство зупиняли у зв'язку із підготовкою запиту до Польщі. Метою цього запиту було одержання інформації про придбання Федотовим нерухомого майна в Польщі у період вчинення інкримінованого йому злочину. Він також додав, що 24 листопада слідство було відновлене, оскільки НАБУ одержало матеріали від Польщі.

Як відомо, НАБУ і САП повідомили Федотову про підозру в зловживаннях службовим становищем. Пізніше суд визначив йому заставу з покладанням обов'язків. Як встановило слідство, він, зловживаючи своїм службовим становищем, усупереч законодавству продав у 2015 році майнові права на 20 квартир у новобудові на Печерську, замовником якого був «Спецжитлофонд», за суттєво заниженими цінами. Унаслідок цього громада Києва недоотримала 5,9 млн грн, що встановлено судово-економічними експертизами.

За даними «Слово і Діло», йдеться про житловий комплекс на вулиці Підвисоцького, 4-В, неподалік ст. м. «Дружби народів». Детективи встановили, що «Спецжитлофонд» продав 52 квартири ТОВ «БВК УРБІ». Приватна ж компанія відступила на користь ТОВ «Роял Білдінгс Девелопмент Україна» майнові права на 20 квартир. Проте, за даними слідства, від ТОВ «Роял Білдінгс Девелопмент Україна» гроші за житло не надходили, а платили за квартири фізичні особи.

Нагадаємо, НАБУ почало розслідувати цю схему.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: