НАБУ та САП оголосили в розшук організатора схеми у справі «Вог Аеро Джет»

Читать на русском

Антикорупційні правоохоронні органи оголосили в розшук неформального контролера за роботою ТОВ Вог Аеро Джет.

Детективи Національного антикорупційного бюро та прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури оголосили в розшук організатора схеми із закупівлі філією ПАТ «Укрзалізниці» палива в ТОВ «Вог Аеро Джет» (нині «Воланс Трейд») за завищеною ціною.

Про це журналісту «Слова і Діла» повідомив прокурор САП Віталій Кравець.

За його словами, організатора схеми й неформального контролера за діяльністю «Вог Аеро Джет» оголосили в розшук ще 13 серпня.

Згідно з фабулою кримінального провадження, у вказаної особи на початку лютого 2016 року з'явився умисел на отримання неправомірної вигоди для «Вог Аеро Джет» за рахунок філії «Центру забезпечення виробництва» УЗ. Також організатор брав управлінські рішення з фінансово-господарської діяльності «Вог Аеро Джет» представляв інтереси фірми в безпосередніх відносинах із посадовцями замовників, зокрема державних підприємств «Укрзалізничпостач» і ЦЗВ УЗ. Зазначена особа мала міцні товарисько-ділові відносини, за допомогою яких забезпечила перемогу «Вог Аеро Джет» у конкурсних торгах із закупівлі дизельного палива й подальше підвищення ціни на нього шляхом укладення додаткових угод до договору поставки.

Нагадаємо, НАБУ та САП повідомили про підозру п'ятьом підозрюваним у цій справі. Також суд відпустив трьох підозрюваних, а пізніше й четвертого.

Крім того, суд відсторонив чинного чиновника УЗ у справі «Вог Аеро Джет».

Раніше суддя наклав арешт на рахунки «Вог Аеро Джет» у паливній справі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: