Суд дозволив заочне слідство стосовно організатора справи «Вог Аеро Джет»

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання детектива та прокурора про здійснення спеціального досудового розслідування.
Анатолій Савич

Суд дозволив Національному антикорупційному бюро та Спеціалізованій антикорупційній прокуратура проводити заочне розслідування стосовно Анатолія Савича, якого органи правопорядку підозрюють в організації нанесення понад 92 млн грн збитків філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця».

Таке рішення 26 лютого ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє «Слово і Діло».

Детектив НАБУ і прокурор САП просили суд надати дозвіл на заочне слідство стосовно Савича. Вони вказували, що підозрюваний переховується за кордоном. Його оголосили в розшук, а нещодавно суд його заочно заарештував. Вивчивши клопотання, суддя задовольнив і дозволив НАБУ заочне слідство.

Як відомо, за версією слідства, у Савича на початку лютого 2016 року з'явився умисел на отримання неправомірної вигоди для «Вог Аеро Джети» за рахунок філії «Центру забезпечення виробництва» УЗ. Також організатор брав управлінські рішення з фінансово-господарської діяльності «Вог Аеро Джет» представляв інтереси фірми в безпосередніх відносинах із посадовцями замовників, зокрема державних підприємств «Укрзалізничпостач» і ЦЗВ УЗ. Зазначена особа мала міцні товарисько-ділові відносини, за допомогою яких забезпечила перемогу «Вог Аеро Джет» у конкурсних торгах із закупівлі дизельного палива й подальше підвищення ціни на нього шляхом укладення додаткових угод до договору поставки.

Нагадаємо, НАБУ і САП оголосили Савича в розшук. Пізніше, НАБУ виділило щодо нього матеріали в окреме провадження. Також САП скерувала до суду справу «Вог Аеро Джет».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: