В ОПУ озвучили план виходу з конституційної кризи

Читать на русском
Для того, щоб вийти з конституційної кризи, яку спричинило рішення КСУ, потрібно зробити всього три кроки.
Фото з відкритих джерел

Для того, щоб вийти з конституційної кризи, яку спричинило рішення КСУ, потрібно зробити всього три кроки: відновити відповідальність за брехню в деклараціях, відновити повноваження НАЗК щодо моніторингу декларування та врегулювати питання, пов'язані із НАБУ.

Про це заявив глава Офісу президента України Андрій Єрмак у Facebook.

Він зауважив, що рішення Конституційного суду завдало значної шкоди антикорупційній інфраструктурі України і поставило під загрозу досягнення нашої країни на шляху євроінтеграції.

Також глава ОПУ назвав план виходу із конституційної кризи, який складається всього з трьох кроків.

«Перший - відновлення кримінальної відповідальності за навмисне ненадання декларації чи надання неправдивих відомостей у деклараціях. На думку Володимира Зеленського, кримінальна відповідальність за це має бути достатньо суворою. Другий - відновлення повноважень НАЗК щодо моніторингу електронного декларування та врегулювання питання декларацій суддів. Третій - врегулювання питання утворення НАБУ та забезпечення гарантії діяльності його директора», - наголосив Єрмак.

Нагадаємо, в жовтні КСУ визнав незаконною кримінальну відповідальність за брехню в деклараціях. Також він позбавив НАЗК низки повноважень.

«Слово і діло» дізнавалося думку експерта, як рішення КСУ по недостовірному декларуванню вплине на антикорупційну систему.

Також ми писали, що Володимир Зеленський звернувся до Венеціанської комісії з проханням оцінити антикорупційне законодавство України після скандального рішення КСУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: