Зеленський звернувся до Венеціанської комісії через рішення КСУ

Читать на русском
Глава держави Володимир Зеленський звернувся до Венеціанської комісії з проханням оцінити антикорупційне законодавство України після скандального рішення КСУ.

Глава держави Володимир Зеленський звернувся до Венеціанської комісії з проханням оцінити антикорупційне законодавство України після скандального рішення КСУ.

Про це повідомляє Офіс президента в середу, 25 листопада.

«Українська влада рішуче налаштована на її рішення і відновлення законодавчих механізмів запобігання та боротьби з корупцією», - заявив президент.

Конституційна криза: як відсутність кворуму в КСУ вплине на конфлікт довкола судуВідмова суддів від участі у розгляді звернень та подань може змінити ситуацію довкола КСУ, вважає експерт.

Він просить Комісію надати висновок щодо рішення КСУ по відповідальності за недостовірне декларування за наявності можливого конфлікту інтересів, а також про дотримання КСУ процедури розгляду справи, зокрема, про обґрунтованість рішення і дотримання меж конституційного подання.

Зеленський просить комісію розглянути його прохання за прискореною процедурою через необхідність пошуку збалансованого рішення для виходу з конституційної кризи.

«Ми високо цінуємо експертну допомогу Венеціанської комісії та розраховуємо на продовження тісної співпраці», - зазначає президент в листі.

Нагадаємо, в жовтні КСУ визнав незаконною кримінальну відповідальність за брехню в деклараціях. Також він позбавив НАЗК низки повноважень.

«Слово і діло» дізнавалося думку експерта, як рішення КСУ по недостовірного декларування вплине на антикорупційну систему.

Наші аналітики уточнили, скільки справ вже закрито через рішення КСУ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: