У КСУ повідомили, коли відновлять пленарні засідання

Читать на русском
Робота Конституційного суду не є заблокованою. Пленарні засідання поновляться відразу після лікування деяких суддів.
фото з відкритих джерел

Робота Конституційного суду України зараз не є заблокованою, пленарні засідання поновляться відразу після завершення лікування деяких суддів.

Про це йдеться в заяві пресслужби КСУ, в четвер, 19 листопада.

Конституційна криза: як відсутність кворуму в КСУ вплине на конфлікт довкола судуВідмова суддів від участі у розгляді звернень та подань може змінити ситуацію довкола КСУ, вважає експерт.

В КСУ відзначили, що останнім часом в ЗМІ систематично з'являються повідомлення про нібито блокування роботи Конституційного суду окремими суддями, щоб унеможливити проведення його пленарних засідань.

У суді нагадали що, в складі Конституційного суду діють Велика палата, два сенати і шість колегій.

Відповідно до Конституції та закону «Про Конституційний Суд України» КСУ складається з 18 суддів. Зараз в його складі знаходяться 15 суддів.

«Тому судова діяльність Конституційного Суду забезпечується не тільки засіданнями палати, яка діє у складі всіх суддів, і для повноважності пленарних засідань необхідна присутність не менше 12 суддів Конституційного суду. Перший і Другий сенати суду діють у складі дев'яти суддів, одночасно розгляд справ Сенату відбувається при наявності не менше шести суддів. Також в складі Конституційного Суду діють шість колегій, до яких входить по троє суддів», - пояснили в КСУ.

У відомстві зазначили, що зараз кілька суддів хворіють на коронавірус. Вони знаходяться на самоізоляції і працюють дистанційно. Однак поки пленарні засідання тимчасово неможливі, так як в КСУ немає кворуму. При цьому судді продовжують вивчати і опрацьовувати матеріали справ, підкреслили в КСУ.

«Також зазначаємо, що ніяких письмових або усних повідомлень від суддів Конституційного Суду про відмову брати участь в розгляді будь-яких справ немає», - йдеться в заяві.

В КСУ додали, що відразу після завершення лікування і при наявності кворуму робота Конституційного Суду буде відновлена ​​в повному обсязі.

Нагадаємо, раніше КСУ кілька разів не зміг взятися за розгляд справ через відсутність кворуму.

Крім того, ЗМІ писали про те, що четверо суддів відмовилися брати участь в роботі суду через скандал навколо КСУ. Також повідомлялося про спалах коронавірусу в КСУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: