Рішення КСУ: суд закрив ще одну справу про брехню в декларації

Читать на русском
Антикорупційний суд ухвалив чергове рішення про закриття справи про брехню в декларації. Цього разу стосовно судді ВАСУ.
Олег Голяшкінскріншот: youtube Bihus.info

Вищий антикорупційний суд закрив кримінальне провадження за обвинуваченням судді Вищого адміністративного суду України Олега Голяшкіна у недостовірному декларуванні через рішення Конституційного суду України про скасування відповідальності за цей злочин.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомив прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Кравченко.

«Кримінальне провадження за обвинуваченням судді Вищого адміністративного суду України у недостовірному декларуванні закрили», – сказав прокурор.

Як відомо, Голяшкіна обвинувачували в тому, що той вніс завідомо недостовірні відомості в електронні декларації за 2015 і 2016 роки. Йдеться про дві об'єднані квартири в центрі Києва на вулиці Лаврській, власником яких є мати судді. У зазначених квартирах суддя ВАСУ проживав разом із сім'єю, проте не відобразив цей факт у деклараціях.

За версією слідства, суддя навмисно це зробив з метою приховування від відповідних державних органів і громадськості свого реального майнового стану і всього наявного у нього і членів його сім'ї нерухомого майна, а також для реалізації можливості отримати в судовому порядку службового житла в Києві. У своїй декларації Голяшкін вказував, що живе безкоштовно у знайомого.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідування щодо судді ВАСУ Голяшкіна. Пізніше, САП скерувала до суду обвинувальний акт. Своєю чергою Печерський суд вирішив судити Голяшкіна в закритому режимі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: